Is pilates niet genoeg? Probeer interval pilates!

Interval training

Interval training

Crossfit is een stroming binnen de sport die op het moment heel populair is. De crossfit-sporters hebben nu ook een manier gevonden om van pilatus te kunnen genieten. Voor hen is pilates nu niet ‘snel’ genoeg.

De warming up begint vaak met een grote hoeveelheid ‘chore’ training (net als bij gewone pilatus) , dit kan als heel heftig worden ervaren, omdat het tempo ook hoger ligt.

 

Bij interval pilatus wordt er ook materiaal gebruikt, zoals kettlebells and weight bars, dit zorgt ervoor dat de training veel zwaarder is.

Als je denkt dat na de eerste ronde de tweede ronde lichter wordt, dan heb je het mis. Het is meer een opbouw.
Aan het einde van de work out worden er meestal meer chore oefeningen aangeboden. Aan het einde ben je waarschijnlijk totaal vermoeid, maar heb je wel je gehele lichaam getraind.
Je kan focussen op techniek, maar ook op vorm. Je wordt niet gedwongen om harder of sneller te gaan dan dat je eigenlijk kan, dus dit is net als ‘gewone’ pilatus heel goed voor je; je gaat nooit te ver. Bekijk hier een korte video, dan weet je een beetje hoe het in zijn werk gaat.

Lees meer

Al jaren een goed idee!

Bewegen is goed voor de mens. Al eeuwenlang weten we dit. Denk maar eens aan de bewegingslessen die in de jaren vijftig en zestig op de televisie te bewonderen waren. Een unieke gebeurtenis voor velen, want je kon zo vrij gemakkelijk fit naar het werk gaan. In de jaren tachtig waren de felgekleurde aerobicslessen een bezienswaardigheid en nu is er weer iets nieuws. Nou ja, nieuw? Pilates gaat uit van oude principes, die gewoon in een nieuw jasje gestoken zijn, waarbij je het nu zelfs buiten kunt beleven.

Beleef Pilates nu buiten!

Nu hoor ik u denken. Maar wie gaat dat betalen? Door de economische crisis ben ik op de centen gaan letten en weet ik niet of ik dit er nog wel voor over heb. Nou, mensen, ik heb nieuws voor u. Nu kunt u geld lenen bij ferratum, waar de leenopties gunstig en zelfs ideaal te noemen zijn. Wie wilt dat nu niet. Op een leuke manier geld lenen om jouw eigen lijf er beter van te laten worden. Perfect toch? Want bewegen is goed voor de mens. Al jaren!

Lees meer

Het juiste antwoord

Stress. Iedereen kent het. Iedereen ervaart het. Iedereen moet er mee om gaan. Maar het is moeilijk om hiermee om te gaan, maar we moeten door. Er zijn mensen, die proberen de fles te pakken om de stress te ontduiken. Anderen kiezen de sport en weer anderen mediteren. Maar wat ik niet begrijp is dat ze niet kijken naar Pilates. Neem nu de volgende moves voor beginners met video (in het Engels). Kijk hier eens naar, probeer het gevoel te ervaren en ga aan de slag. Het is een uitkomst.

Pilates geeft je een goed gevoel

Het is namelijk vijf jaar geleden dat Petra Harder haar eerste Pilatus groepen, onder de naam Powered by Pilates was gestart. Een nieuwe manier van gezond ontspannen, gecombineerd met sporten. Inmiddels zijn vele mensen overtuigd van het nut van goed bewegen en het plezier dat Pilatus kan brengen in het leven van mensen. Stress moet namelijk de wereld uit. Het is moeilijk om met stress om te gaan, maar we moeten door. Pilatus geeft het goede antwoord. Laten we dit omarmen.

Lees meer

Ervaar het!

Mediteren is een heerlijke bezigheid. Ga maar na, wanneer je na een hectische dag even geen geluid om je heen hebt, behalve de rustige trend van jouw ademhaling. Steeds meer mannen, maar ook vrouwen doen aan pilates meditatie en weten dat het werkt. Yoga en pilates zorgen voor een ontspanning waar de hedendaagse mens behoefte aan heeft, anders gaat ze ten onder aan stress, onregelmatigheid en vooral onvoorzichtigheid. Mediteren is een heerlijke bezigheid, maar waar moet je beginnen?

Pilates voelt goed. Of niet soms?

Natuurlijk kun je dit bij ons doen, maar ook bij onze collega’s in Beverwijk kun je een unieke ervaring krijgen. Waarschijnlijk zijn er nog meer plaatsen in Nederland waar je de pilates oefeningen kunt beleven als nooit tevoren. Dus waarom zou je nog wachten? Zoek de juiste plaats in Nederland uit en ga met zijn allen de stress te lijf. Pilates was sterk en is nu ook sterk voor u en zal u verrijken. Leef Pilates, ervaar het en adem het uit. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn en dat willen we toch allemaal? Of niet soms?

Lees meer

Samen de stress aanpakken.

Stress. Kent u dat? Natuurlijk kent u stress. Eigenlijk een moeilijk onderwerp, want we ervaren het als zeer onplezierig. Stress. Iedereen heeft er in zijn of haar leven wel eens mee te maken gehad. Soms in geringe mate, soms in grotere mate. Zelfs je druk maken als je je verslapen hebt is een vorm van stress. Om goed met stress om te gaan is het uitoefenen van yoga echt een uitkomst. Er zijn vele vormen van yoga te noemen en uit te voeren, maar ik zou eigenlijk de pilates yoga aan iedereen aanraden. Zeker als je zwanger bent.

Pilates oefening door dame op mat

Zwanger zijn is namelijk een stressvolle bezigheid. Bovendien wil het lichaam vaak ook niet meewerken. Nu is er ook Pilates yoga beschikbaar voor zwangere dames. Een aanrader, want er wordt tijdens deze workshops aanpassingen gedaan, zodat je ook met de reguliere Pilateslessen mee kan blijven doen. Klik op bovenstaande link en je vindt genoeg informatie hierover. Stress. Het is en blijft een moeilijk onderwerp. Laten we met zijn allen de stress aanpakken. Want stress moet de wereld uit! Wie wil dat niet?

Lees meer