Niet  iedereen kan zomaar de oefeningen voor Pilates uitleggen aan mensen die het willen beoefenen. Natuurlijk helpt een opleiding fysiotherapie enorm, maar de specifieke kracht van Pilates wordt duidelijk gemaakt in de opleiding Pilates-instructeur.

427pilates_a

Deze opleiding kan via diverse instanties gevolgd worden. Een opleiding zal enkele maanden duren. Er zijn veel facetten waar een goede instructrice rekening mee zal moeten houden. Logisch: Pilates kan worden aangepast aan het lichaam of de conditie van degene die het beoefent. De authentieke Pilates-oefeningen moeten bovendien op zeer professionele wijze worden uitgevoerd. Dit omdat de uitwerking anders minder positief kan uitpakken.

Mensen die de cursus Pilates-instructeur hebben afgerond hebben een erkend diploma en kunnen dit desgewenst tonen. Indien u twijfelt aan de kennis en kunde van een instructeur, kunt u altijd vragen om dit diploma.

Voor mensen die de cursus willen volgen kan ik aanraden contact op te nemen met AALO. Zij geven op prettige en professionele wijze deze interessante training.

Deze opleiding is speciaal voor AALO ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde Klassiek Pilates specialisten. Deze specialisten hebben diepgaande Pilates kennis & meer dan 10 jaar ervaring in hun vak. Ze zijn onder andere onderwezen in de Romana’s Pilates en Power Pilates en hebben ook gedoceerd en gestudeerd in New York, daar waar Pilates ooit begon.

De AALO pilates opleidingen zijn volgens de authentieke pilatesmethode ontwikkeld. Geen variaties op Pilates, maar Pilates zoals het bedoeld is. Houd er wel rekening mee dat deze cursus vrij prijzig is. Wellicht is het interessant om te weten dat mensen die hier beroepsmatig mee aan de slag gaan in de toekomst de mogelijkheid hebben om geld terug te krijgen van de belasting voor deze opleiding.

(Visited 322 times, 1 visits today)