Welke kleren trek je aan voor pilates

Als je aan pilates gaat doen, moet je ervoor zorgen dat je comfortabele kledij aantrekt waarin je vrij kunt bewegen. Katoen en bamboe zijn ideale keuzes omdat deze materialen goed ademen. Bovendien is bamboe ook geschikt voor de milieubewuste medemens! Wat betreft kleuren kies je best iets wat aansluit bij jouw smaak en persoonlijkheid.

Comfortabele en lichte kleding voor pilates

Lees meer

Thuis pilates doen als je het druk hebt

Je hebt wel is van die dagen dat het allemaal net niet loopt zoals je eigenlijk zou willen. Dat kan natuurlijk wel is gebeuren, maar om daardoor nou je uurtje lichamelijke beweging te missen is ook weer zo iets. Natuurlijk is het wel veel gezelliger om pilates in groepsverband te doen, maar mocht het een keer niet uitkomen is dat geen ramp. Je kunt ook heel makkelijk een keertje pilates doen terwijl je thuis bent. Lekker even een rust momentje tijdens je drukke dag. Ga gewoon naar Youtube en je vind genoeg instructie videos voor een half uurtje of uur.

Even lekker een uurtje thuis bijkomen

Lees meer

Pilates nieuwe stijl

Ondertussen is pilates wel een bekend fenomeen, iedere keer de zelfde oefeningen en die flexibiliteit gaat ook niet meer vooruit. Dit is iets wat meer en meer mensen zeggen die binnen komen. Maar pilates hoeft niet altijd maar het zelfde te zijn. Zo kun je ook nog is een strak lichaam krijgen met pilates. Zo is er een “hot” nieuw iets, namelijk hot pilates. Pilates in een ruimte van 40 graden, oftewel lekker zweten zoals in een sauna en gelijk aan je balans en flexibiliteit werken. Natuurlijk kun je geen telefoon of iets meenemen in deze ruimte, dit omdat de elektronica niet zo goed tegen de warme vochtige lucht in de trainingsruimte kan. Om deze reden zijn er bij SWO-Zwolle nieuwe doorzichte lockers geplaatst, net buiten de trainingsruimte, waar je je waardevolle spullen in op kunt bergen. Natuurlijk wil je dit wel stijlvol doen, want ja iedereen kan je spullen zien en je wilt natuurlijk wel showen aan de mede mens dat je stijlvol bent. Dit kan bijvoorbeeld met covers van idealofsweden.nl, die trendy hoesjes, covers en accesoires voor iPhones en Samsung telefoons verkoopt.

Hot pilates, pilates maar anders

Lees meer

Tabata als nieuwste HIIT

Taba wat? Deze nieuwste fitnesstrend combineert intense inspanningen met regelmatige rustmomenten, een vorm van HIIT (high-intensity interval training). Bij tabata worden 20 seconden super-intensieve oefeningen afgewisseld met 10 seconden rust en dat herhaald in 8 intervallen. De hele workout duurt dus slechts 4 minuten en je kunt zelf kiezen welke oefeningen je doet, zoals hardlopen, sprints, squats, enz. Het brein achter deze methode is de Japanse onderzoeker Dr. Izumi Tabata die in 1996 een studie uitvoerde waarbij gedurende 6 weken 4 dagen per week dit regime werd aangehouden. Vandaag is de methode populair in fitnesscentra over de hele wereld.

Verschillende oefeningen kunnen gebruikt worden bij tabata

Lees meer

Pilates: een vast begrip in de sportschool

In tegenstelling tot wat velen denken, bestaat Pilates al sinds het begin van de vorige eeuw. Tegenwoordig is het een vast begrip in elke sportschool. Pilates is een bewegingsvorm die specifiek ontworpen werd om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Hierbij draait alles om kracht, lenigheid en controle!

Pilates brengt lichaam en geest in balans

Lees meer

Pilates: eeuwenoude principes in een nieuw jasje

Al eeuwenlang weten we dat beweging goed is voor de mens. Ook tijdens de afgelopen decennia is dit telkens opnieuw een weerkerend thema geweest. Van bewegingslessen op televisie in de jaren vijftig en zestig, tot drukbezochte aerobicslessen in de jaren tachtig. Ook Pilates is de laatste jaren een populaire vorm van beweging. Het is een bewegingsvorm die uitgaat van eeuwenoude principes, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Pilates is een unieke combinatie van gezond ontspannen en sporten. De laatste jaren zijn steeds meer mensen overtuigd van het nut van Pilates. Lijd je aan stress? Dan is deze manier van bewegen zeker iets voor u! Net zoals bij alle sporten, is het belangrijk om comfortabele en goed passende kledij te dragen. Een legging en een topje van katoen helpen de huid te ademen, zelfs als die hevig zweet. Ben je een echte hipster en wil je een bijpassend telefoonhoesje voor je nieuwe outfit? Neem dan zeker eens een kijkje op https://idealofsweden.nl/”> en kies het hoesje dat jou op het lijf geschreven is!

Pilates: gezond ontspannen

Lees meer